ZO DOEN WE DAT

Volg de reis van uw kleding en overig textiel 

Uw kleding of textiel is bij ons in goede handen. We wassen en stomen verantwoord, drogen professioneel, strijken netjes en vouwen alles strak. Wat u bij ons achterlaat, ontvangt u gauw weer schoon en fris terug. Maar wat gebeurt er precies met uw textiel na aflevering? We leggen het u graag in zes stappen uit.

Maak een afspraak met Stomerij De Gagel

1. Nakijken en labelen

Bij aankomst wordt ieder stuk textiel door ons nagekeken op bijzonderheden. Denk hierbij aan hardnekkige vlekken of andere onvolkomenheden die extra aandacht vereisen. Onder andere het onderhoudslabel wordt goed bekeken, zodat we weten wat we in huis hebben en hoe we daar het beste mee om kunnen gaan. Uw textiel wordt in deze fase ook van een nummer voorzien.

2.Sorteren en voorbehandelen

Sorteren

Lichte en donkere materialen worden gescheiden. Dit is erg belangrijk voor het behoud van heldere en frisse kleuren. Textiel met gevoelige stoffen wordt hier ook apart behandeld.


Voorbehandelen

Sommige vlekken worden apart behandeld voordat het textiel de reinigingsmachine ingaat. Deze voorbehandeling noemen we detacheren en vergt, naast de nodige vakkennis, speciale apparatuur en vloeistoffen. Met detachering voorkomen we dat hardnekkige vlekken tijdens het drogen fixeren.

Het kan trouwens voorkomen dat we ervoor kiezen vlekken ná het reinigen te behandelen. Deze keuze wordt uiteraard gemaakt na een grondige analyse van de vlek en in het belang van het textiel.

3. Veilig reinigen

De reinigingsmachines van onze stomerij zijn computergestuurd, wat zorgt voor een grondige, professionele en moderne reiniging van uw textiel.


We kiezen het beste reinigingsprogramma om al het vuil met speciaal oplosmiddel eruit te spoelen. Tijdens het programma wordt het weefsel van uw textiel niet aangetast en er treedt geen krimp op, zoals bij het wassen met water vaak gebeurd.

4. Drogen en nabehandelen

Is het programma klaar? Dan wordt het oplosmiddel gedestilleerd en voor hergebruik geschikt gemaakt. We geloven bij Stomerij De Gagel in duurzaamheid en beschermen graag het milieu. Het textiel wordt in de trommel gedroogd tot het laatste restje oplosmiddel verdwenen is.


Ondanks de voorbehandeling worden sommige vlekken na het reinigen in de machine pas zichtbaar. Mocht dat bij uw textiel het geval zijn, dan verwijderen we de vlekken uiteraard achteraf.

5. Afwerking

Uw kleding moet er altijd als nieuw uitzien. Daarom brengen wij alles vakkundig ‘in vorm’ na het reinigen en drogen. We doen dit met speciale apparaten.


Deze methodes zijn erg arbeidsintensief en vereisen kennis en ervaring. Stomerij De Gagel is er trots op dit in huis te hebben en hierdoor uw kleding fris en mooi te kunnen retourneren.

6. Controle en uitgave

Alles wordt gecontroleerd op vlekken of oneffenheden. Onverhoopte problemen worden alsnog opgelost en, indien nodig, reinigen we opnieuw.


Uw goederen hebben een uniek nummer en worden gereed gemaakt voor transport. Op het afgesproken tijdstip leveren we alles fris en schoon bij u af, zodat u geniet van de kracht van onze service en professionaliteit.

Milieu en veiligheid voorop

Wij vinden het milieu belangrijk en zijn daarom aangesloten bij Netex. Dit houdt kortgezegd in dat onze reinigingsmiddelen verantwoord worden afgevoerd en gerecycled.

Maak kennis met Netex

Uw kleding laten wassen of stomen?

Heeft u textiel dat gereinigd moet worden? Vertrouw uw kleding toe aan de professionele reinigers van onze stomerij. Wilt u een afspraak maken of meer informatie?

Neem contact op voor meer informatie

Stomerij De Gagel
Holleweg 105 
4623 XC Bergen Op Zoom


KvK: 20132949

Privacyverklaring

Stomerij De Gagel: reinigen, drogen, strijken en repareren van uw kleding en textiel.

Contactgegevens

T: +31164 - 241 406

M: 06-20522350

E: stomerijdegagel@hetnet.nl

Openingstijden

Maandag 08:00 - 18:00

Dinsdag 08:00 - 18:00

Woensdag 08:00 - 18:00

Donderdag 08:00 - 18:00

Vrijdag 08:00 - 18:00

Zaterdag Gesloten

Zondag Gesloten

(Openingstijden hoofdvestiging. Voor openingstijden depots kunt u contact opnemen met depots zelf (omdat dit ook nog wel eens wisselt).