stomerij Oudenbosch
Zo doen we dat

Volg de reis van uw kleding en overig textiel

Uw kleding of textiel is bij ons in goede handen. We wassen en stomen verantwoord, drogen professioneel, strijken netjes en vouwen alles strak. Wat u bij ons achterlaat, ontvangt u gauw weer schoon en fris retour. Maar wat gebeurt er precies met uw textiel na aflevering? We leggen het u graag uit in 6 stappen.
 

1. Nakijken en labelen

Bij aankomst wordt ieder stuk textiel door ons nagekeken op bijzonderheden. Denk hierbij aan hardnekkige vlekken of andere onvolkomenheden die extra aandacht vereisen. Onder andere het onderhoudslabel wordt goed bekeken, zodat we weten wat we in huis hebben en hoe we daar het beste mee om kunnen gaan. Uw textiel wordt in deze fase ook van een nummer voorzien.

2. Sorteren en voorbehandelen

Sorteren

Lichte en donkere materialen worden gescheiden. Dit is erg belangrijk voor het behoud van heldere en frisse kleuren. Textiel met gevoelige stoffen wordt hier ook op een apart stapeltje gelegd.


Voorbehandelen

Sommige vlekken worden apart behandeld voordat het textiel de reinigingsmachine ingaat. Deze voorbehandeling noemen we detacheren en vergt, naast de nodige vakkennis, speciale apparatuur en vloeistoffen. Met detachering voorkomen we dat hardnekkige vlekken tijdens het drogen fixeren.


Het kan trouwens voorkomen dat we ervoor kiezen vlekken ná het reinigen te behandelen. Deze keuze wordt uiteraard gemaakt na een grondige analyse van de vlek en in het belang van het textiel.

3. Veilig reinigen

De reinigingsmachines van onze stomerij zijn computergestuurd, wat zorgt voor een grondige, professionele en moderne reiniging van uw textiel. We kiezen het beste een reinigingsprogramma om al het vuil met speciaal oplosmiddel eruit te spoelen. Tijdens het programma wordt het weefsel van uw textiel niet aangetast en er treedt geen krimp op, zoals bij het wassen met water vaak gebeurt.

4. Drogen en nabehandelen

Is het programma klaar? Dan wordt het oplosmiddel gedestilleerd en voor hergebruik geschikt gemaakt. We geloven bij Stomerij de Gagel in duurzaamheid en beschermen graag het milieu. Het textiel wordt in de trommel gedroogd tot het laatste restje oplosmiddel verdwenen is.


Ondanks de voorbehandeling worden sommige vlekken na het reinigen in de machine pas zichtbaar. Mocht dat bij uw textiel het geval zijn, dan verwijderen we de vlekken uiteraard achteraf.

5. Afwerking

Uw kleding moet er altijd als nieuw uitzien. Daarom brengen wij alles vakkundig ‘in vorm’ na het reinigen en drogen. We doen dit met speciale apparaten, zoals een pers of een zogeheten strekpop. Hiermee wordt onder andere het stoom van uw textiel geblazen. Deze methodes zijn erg arbeidsintensief en vereisen kennis en ervaring. Stomerij de Gagel is trots dit in huis te hebben en zo uw kleding fris en mooi te kunnen retourneren.

6. Controle en uitgave

Alles wordt gecontroleerd op vlekken of oneffenheden. Onverhoopte problemen worden alsnog opgelost en, indien nodig, reinigen we opnieuw.


Uw goederen hebben een uniek nummer en worden gereed gemaakt voor transport. Op het afgesproken tijdstip wordt alles fris en schoon bij u afgeleverd en geniet van u van de kracht van onze service en professionaliteit.

stomerij Putte

Milieu en veiligheid voorop

Wij vinden het milieu belangrijk en zijn daarom aangesloten bij Netex. Dit houdt kortgezegd in dat onze reinigingsmiddelen verantwoord worden afgevoerd en gerecycled. 

Uw kleding laten wassen of stomen?

Heeft u textiel dat gereinigd moet worden? Vertrouw uw kleding toe aan de professionele reinigers van onze stomerij. Wilt u een afspraak maken of meer informatie?

Nieuwsgierig naar onze voorwaarden?

Wij van Stomerij de Gagel zijn graag transparant over onze dienstverlening en voorwaarden. Daarom kunt u ze bij ons gemakkelijk teruglezen op de site. Hebt u vragen over onze voorwaarden? Neem dan gerust contact op.